چهار شرور مسلح در جریان رزمایش پاک‌سازی کویر بردسکن به هلاکت رسیدند قاچاقچیان بین المللی به ۵ سال حبس و ۶ هزار میلیارد جزای نقدی محکوم شدند دیدار محسنی‌اژه‌ای با مقام عالی قضایی پاکستان هانی کرده با اصابت ۲ گلوله پلیس بازداشت شد پیش‌بینی افزایش گردوخاک از دوشنبه در تهران اسامی برخی محصولات خوراکی غیرمجاز اعلام شد اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان

افزایش تعداد قربانیان مونو اکسید کربن در سال ۱۴۰۱

بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور در نه ماهه سال جاری ۴۶۰ نفر در کشور به دلیل مسمومیت با گاز منوکسید کربن جان خود را از دست دادند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۹ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 24
کد خبر: ۱۷۰۰۱۶

به گزارش راهبرد معاصر، در نه ماهه سال ۱۴۰۱، ۴۶۰ نفر در کشور به دلیل مسمومیت با گاز منوکسید کربن جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۳۴۲ نفر مرد و ۱۱۸ نفر زن بودند.

 

در این مدت استان‌های خراسان رضوی با ۵۴، تهران با ۵۲ و اصفهان با ۴۸ فوتی بیشترین و استان‌های هرمزگان با دو، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری هر کدام با سه و قم و گلستان هر کدام با چهار فوتی کمترین تعداد مرگ‌های ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن را داشته اند. در استان سیستان و بلوچستان نیز در این مدت هیچ مورد مرگی بر اثر گازگرفتگی گزارش نشده است.

 

بر اساس این گزارش در نه ماهه امسال بیشترین تعداد تلفات گازگرفتگی با ۱۱۰ فوتی در آذر ماه به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲.۸ درصد بیشتر شده است.

 

همچنین از آنجا که بر اساس آمار‌های موجود در سازمان پزشکی قانونی کشور بیشترین موارد مرگ ناشی از گازگرفتگی در فصول سرد سال، به ویژه فصل زمستان و در ماه‌های دی و در مواردی بهمن، اتفاق می‌افتد به هموطنان عزیز توصیه می‌شود با توجه به سرمای روز‌های اخیر و احتمال موج‌های بعدی سرما در روز‌ها و هفته‌های پیش رو، به توصیه‌های ایمنی در بررسی سیستم‌های گرمایشی و نیز استفاده از این وسایل توجه بیشتری داشته باشند تا از بروز حوادث غیرقابل جبران احتمالی جلوگیری شود.

 

بخاری‌های غیراستاندارد از عمده دلایل مرگ با گاز منوکسیدکربن است

در این خصوص دکتر مریم اخگری رییس گروه کنترل و تضمین کیفیت دفتر امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور، با تاکید بر اینکه بخاری‌های فاقد دودکش در فضای دربسته و یا استفاده از بخاری‌های غیراستاندارد از عمده دلایل مرگ با گاز منوکسیدکربن است، به هموطنان توصیه کرد ضمن استفاده از وسایل استاندارد، حتما پیش از استفاده از سیستم‌های گرمایشی، خروجی بخاری را بررسی کنند و از سلامت آن مطمئن شوند، همچنین برای منازل و سایر محیط‌ها تهویه مناسب در نظر گرفته شود تا شاهد تجمع گاز منوکسید کربن در محیط نباشیم.

 

وی بخاری‌های فاقد دودکش را از دیگر عوامل خطرزا در بروز گازگرفتگی عنوان و تصریح کرد: بخاری‌های بدون دودکش تنها برای مغازه و کارگاه‌ها که تردد به آن‌ها زیاد است و تهویه هوا انجام می‌شود مناسب است و نباید در خانه از آن استفاده کنیم مگرآنکه پنجره‌ای را همیشه باز نگه داریم تا هوا تهویه شود در غیر اینصورت اگر حسگر تعبیه شده در بخاری‌های بدون دودکش عمل نکند، گاز منوکسید کربن در فضا پراکنده و مرگ افراد را به دنبال خواهد داشت.

 

دکتر اخگری با تأکید بر اینکه منوکسیدکربن گازی بی رنگ و بی بو است و هیچ علامت خاصی هم ندارد، گفت: متاسفانه بسیاری از موارد مرگ بر اثر این گاز در ساعاتی اتفاق می‌افتد که افراد در خواب هستند و هیچ ترددی هم به منظور تهویه هوا صورت نمی‌گیرد و از آنجا که این نوع مسمومیت تنها در فرد حالت خواب آلودگی و رخوت ایجاد می‌کند و هیچ مشخصه دیگری ندارد، فرد متوجه نشت گاز در خانه نخواهد شد.

 

وی با تأکید دوباره بر لزوم کنترل وسایل گرمایشی و اطمینان از سلامت آن ها، خاطرنشان کرد: اگر غلظت گاز مونوکسید کربن در محیط زیاد باشد در مدت زمان خیلی کوتاهی موجب مسمومیت و مرگ افراد خواهد شد بنابراین از هموطنان درخواست می‌کنیم که به توصیه‌ها توجه کافی داشته باشند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر